יצירת קשר בנושאי שיקום בביה"ח רעות וזימון תור בלבד. שירותי המענה האנושי בנושא מיצוי זכויות אינם פעילים

    קול רעות

    כ-75% מהציבור מחשיב את המבוגרים כקבוצת הסיכון לחלות בקורונה

    כך עולה מסקר שערך משרד הבריאות. עוד עולה מהסקר: 79% מהנשאלים מעידים על עצמם כי הם חשים אחריות על בריאות האנשים בסביבתם הקרובה

    עודכן לאחרונה:18/04/22

    אגף הסברה במשרד הבריאות ערך בתחילת אוגוסט סקר אינטרנטי שבדק את עמדות הציבור כלפי משבר הקורונה.

    ממצאי הסקר מצביעים על היענות גבוהה של הציבור בכל הנוגע להנחיות לעטיית מסכה, לשמירת מרחק ולהקפדה על היגיינה.

    ממצאים עיקריים:

    • 95% מהנשאלים מעידים על עצמם כי הם מקפידים לעטות מסכה בכל יציאה מהבית. החסם העיקרי לעטיית מסכה לאורך זמן הוא תחושת מחנק וחוסר נוחות (צוין יותר עם הירידה בגיל) ואחריו התחושה שניתן לזלזל בהנחיות (צוין יותר על העלייה בגיל).
    • 87% מהנשאלים מעידים על עצמם כי הם נמנעים מהתקהלויות. בקרב צעירים (גילאי 34-18) יש פחות הקפדה (82%) על הימנעות מהתקהלויות בעוד שבקרב בני 55+ יש יותר הקפדה על הימנעות מהתקהלויות (94%).
    • 81% מהנשאלים מעידים על עצמם כי הם מקפידים על שמירת מרחק של שני מטרים מאנשים. בקרב צעירים (גילאי 34-18) רק 75% מעידים עלך עצמם כי הם מקפידים לשמור על מרחק של שני מטרים מאחרים. בהתפלגות לפי מגזרים במגזר החרדי רק 74% מעידים על עצמם כי הם מקפידים לשמור על מרחק של שני מטרים מאחרים. החסמים העיקריים לקיום ההנחיה לשמירת מרחק של שני מטרים הוא שהיא נתפסת כקשה ליישום, לא מאמינים בה, בלתי אפשרי לקיים אותה במקומות ציבוריים. בעוד מבוגרים ציינו פחות את הקושי ליישום כחסם לקיום ההנחיה ציינו הצעירים פחות את חוסר האמון בהנחיה.
    • 70% מהנשאלים מעידים על עצמם כי הם מקפידים על רחיצת ידיים למשך דקה. בקרב אוכלוסיית בני ה-55+ מעידים על עצמם 82% מהנשאלים כי הם מקפידים על רחיצת ידיים במשך דקה, לעומת 63% מבני 34-18. בהתפלגות לפי מגזרים במגזר החרדי מעדיים על עצמם 60% שהם מקפידים לרחוץ ידיים במשך דקה. החסם העיקרי לקיום ההנחיה הוא התפיסה שמדובר בפרק זמן ממושך מדי.
    • כרבע מהנשאלים מצהירים כי הם השתתפו או מכירים אנשים שהשתתפו באירועים שנערכו שלא על פי הנחיות משרד הבריאות. השיעור גבוה יותר בקרב המגזרים הערבי והחרדי.
    • כרבע מהנשאלים מצהירים כי שמעו או הכירו באופן אישי אנשים שהפרו חובת בידוד. השיעור גבוה יותר במגזר הערבי והחרדי.
    • כעשירית מהנשאלים מצהירים כי לא לקחו איתם את הטלפון למקומות ציבוריים או העבירו אותו למצב טיסה, מרביתם יותר מפעם אחת (בשיעור גבוה יותר במגזר הכללי).
    • 79% מהנשאלים מעידים על עצמם כי הם חשים אחריות על בריאותם של האנשים בסביבתם הקרובה.
    • 83% מהנשאלים ציינו כי חום הינו תסמין המחייב בדיקה, במקום השני (57%) צוין  שיעול כתסמין שמחייב בדיקה, ובמקום השלישי (46%) איבוד תחושת טעם וריח.
    • כ-75% מהנשאלים ציינו את המבוגרים כנחשבים בקבוצת הסיכון לוירוס הקורונה. מעל 70% מציניים בעלי מחלות רקע כקבוצת סיכון.

     

    (תמונה להמחשה unsplash)

      יצירת קשר בנושאי שיקום בביה"ח רעות וזימון תור בלבד. שירותי המענה האנושי בנושא מיצוי זכויות אינם פעילים

      קול רעות

      דילוג לתוכן