יצירת קשר בנושאי שיקום בביה"ח רעות וזימון תור בלבד. שירותי המענה האנושי בנושא מיצוי זכויות אינם פעילים

    קול רעות

    איך בוחרים מטפל ישראלי?

    עצות לבחירת מטפל ישראלי במסגרת גמלת סיעוד של ביטוח לאומי

    עודכן לאחרונה:05/06/23

    במסגרת חוק סיעוד של הביטוח הלאומי, זקנים המתקשים בתפקוד עצמאי וזקוקים לסיוע יום-יומי, זכאים למכסת שעות סיעוד. הזקן רשאי לנצל שעות אלה, בין היתר, לטיפול אישי של מטפלת. להבדיל מעובד זר החי בביתו של הזקן, המטפלת מגיעה לביתו מדי יום לסייע בביצוע משימות יום-יומיות בהן הוא מתקשה.

    שעות טיפול למעסיק עובד ישראלי בסיעוד (מעודכן ל-1.1.2022):

    רמת גמול 3: 17 שעות טיפול שבועיות.

    רמת גמול 4: 21 שעות טיפול שבועיות.

    רמת גמול 5: 26 שעות טיפול שבועיות.

    רמת גמול 6: 30 שעות טיפול שבועיות.

     

    בחירת חברת סיעוד

    את המטפלת תוכלו לשכור דרך חברות הסיעוד השונות.

    להלן מספר עצות בבחירת חברת הסיעוד אליה תפנו:

    1. על מעסיקים וחברות בתחום הסיעוד להיות רשומים כחברת סיעוד פרטית. ודאו שהחברה אליה אתם פונים היא חברה רשומה ובעלת רישיון על מנת למנוע הסתבכויות מיותרות עם הרשויות. חברה רשומה תהיה גם בעלת ניסיון רב יותר בתחום הסיעוד. בנוסף, בדקו שהחברה אכן עובדת עם הביטוח הלאומי במסגרת חוק סיעוד, בטרם תעסיקו מטפלת מטעמה.
    2. בקשו המלצות על חברות סיעוד ממכריכם וכן מהעובד הסוציאלי האזורי. אלו יוכלו "לעשות סדר בבלגן", ולהעניק לכם עצות מניסיונם אודות בחירה מתאימה.

    בחירת מטפל

    חשבו מראש מה התפקידים שהמטפל צריך למלא בהתאם לצרכיו של הזקן. שעות הטיפול שחוק הסיעוד מאשר הן מועטות יחסית ותפקידי המטפל מוגדרים מראש. לפיכך, בטרם תבחרו במטפל, עליכם לערוך רשימה מדויקת ככל האפשר של צרכי הזקן ולבחור מטפל בהתאם לה. כך, לדוגמה, אם הזקן אינו מסוגל לבשל לעצמו, בחרו מטפל שיודע לבשל ומוכן לעשות זאת במסגרת שעות הסיעוד. ציינו מראש בפני המטפל מהם צרכיו של הזקן, בייחוד אם מדובר בצרכים אינטימיים יותר כגון רחצה או טיפול אישי, ובדקו האם הוא מסוגל לעמוד בהם.

    בנוסף, התאימו את המטפל לצרכי המטופל על בסיס הגיון בריא. לדוגמה, אם הזקן הוא כבד משקל וזקוק לעזרה בהתניידות, בחרו במטפל בעל כוח פיזי.

    "קצר על"- מהם תפקידי המטפלים המגיעים במסגרת גמלת הסיעוד?

    מעקב, פיקוח ובעת הצורך החלפה

    גם אחרי שבחרתם מטפל, חשוב שתישארו עם "האצבע על הדופק". במקרים רבים, זקן הסובל מהזנחה או אף מהתעללות מצד המטפל, יהסס לדווח על כך. לכן, חשוב שתגלו ערנות ותדאגו לוודא שההורה מקבל טיפול ראוי מהמטפל שבחרתם.

    ערכו ביקורי פתע בביתו של הזקן ובחנו את מראהו הכללי ואת מצב ההיגיינה שלו. עקבו אחרי מצב ניקיון הבית ומצב המקרר וודאו שלא חסר מזון. כדאי מאוד לעקוב אחרי מצבו הרפואי של הזקן, לוודא שהוא אינו מחמיץ ביקורים אצל הרופא, שלא קיימים תסמינים בריאותיים לא מטופלים, וכי ארון התרופות שלו מצויד היטב בכל תרופות המרשם הקבועות שלו. גלו עניין ושאלו את הזקן ישירות האם הוא מרוצה מהטיפול שניתן לו ונסו לשים לב לדינמיקת היחסים בין ההורה למטפל.

    לבסוף, חשוב שתישארו בקשר רצוף עם חברת הסיעוד כל תקופת העסקתו של המטפל. כך, במקרה של בעיה או חשד להזנחה, לא תהססו לפנות אל החברה בבקשה להחליף את המטפל.

    (תמונה להמחשה unsplash)

    פורסם: 31.8.2014

      יצירת קשר בנושאי שיקום בביה"ח רעות וזימון תור בלבד. שירותי המענה האנושי בנושא מיצוי זכויות אינם פעילים

      קול רעות

      דילוג לתוכן