לחצן המצוקה הוא מתג או לחצן אשר באמצעותו מתאפשרת התחברות למוקד, למד"א, למשטרה או למוקד פרטי. גורמים אלו מבטיחים הגשת עזרה במקרה של מצוקה במשך כל השנה, 24 שעות ביממה.
השירות של לחצן מצוקה מוצע כחלק מסל השירותים הניתן לזקנים הזכאים לגמלת סיעוד מביטוח לאומי וניתן בהמרה של כרבע שעה ממכסת השעות שהם מקבלים במסגרת גמלת הסיעוד.
יוצרים קשר מכל מקום
לחצן מצוקה הוא מכשיר קשר אלחוטי דו כיווני המקשר בין המנוי למוקד במקרה של מצוקה רפואית או בטיחותית. לחצני המצוקה המסופקים לזכאים במסגרת גמלת סיעוד מותקנים באמצעות חברות שקיבלו אישור לכך מביטוח לאומי. לחצן המצוקה המותקן בביתו של הזקן מאפשר שירות של הזעקת עזרה במקרה של מצוקה, ללא צורך בחיוג או בהגעה למכשיר הטלפון. משדר המצוקה מופעל כאשר האדם לוחץ על הלחצן המותקן בביתו. פעולה זו גורמת להפעלה של אינטרקום המותקן בבית ויכול לקלוט את הלוחץ עליו בכל מקום ברחבי הדירה ללא צורך במכשיר טלפון.
ישנם לחצני מצוקה קבועים המותקנים בבית במקום קבוע ולחצני מצוקה הנישאים על היד. היתרון של לחצני המצוקה הנישאים הם באפשרות להשתמש בהם בכל מקום בבית בו נמצא האדם (לדוגמה- גם בזמן המקלחת, במקרה של מצוקה כתוצאה מהחלקה).
החברות הפרטיות מציעות ללקוחותיהם לחצני מצוקה או פעמוני מצוקה משוכללים יותר.
מי זכאי לאיזה לחצן ומתי?
לצורך בירור פרטים על קבלת השירות יש לפנות לעובד הסוציאלי בביטוח הלאומי. את השירות יספקו חברות שהוכרו על ידי הביטוח הלאומי כנותנות שירותים.
לחצן המצוקה מאפשר הזעקה של עזרה, אך הוא אינו כולל כיסוי של תשלום עבור העזרה, הרופא או האמבולנס שהוזמנו.
אלמנות והורים שכולים, המטופלים במשרד הביטחון, זכאים אף הם למשדר מצוקה.
בנוסף, ישנה אפשרות לקבל לחצן מצוקה במסגרת שירותי קהילה תומכת, וכן, ניתן לקבל לחצן מצוקה באמצעות עמותת "יד שרה" המפעילה מוקד מצוקה המיועד לחולים, קשישים או אנשים בודדים. "יד שרה", המפעילה מוקד מצוקה עצמאי, אינה גובה מהמינויים למוקד תשלום עבור שירות חודשי בסיסי אך, השירות כרוך בדמי התקנה ועלות גיבוי סוללה חד פעמיים ובדמי פיקדון. בנוסף ניתן לרכוש מנוי ללחצני מצוקה מחברות פרטיות. (למידע על חברות המציעות שירות קריאות מצוקה או שירות קהילה תומכת לחצו כאן).
נושאים נוספים העשויים לעניין אותך: